Mange personlig pleje produkter designet til at trænge ind i huden, men få er blevet evalueret med hensyn til sikkerhed. Det er derfor fordelagtigt at tage lidt tid til at kontrollere, hvad der er i dine lotioner. Med viden og lidt tålmodighed vil din rengøring ikke koste en formue - og vil ikke påvirke dit helbred.

Her er nogle ingredienser, du bør undgå.

Alphahydroxyacids (AHAs)

Disse ingredienser findes i ansigts scrubs, peels og masker.

Generelt stammer fra citronsyre eller mælkesyre, disse syrer virker, fordi de har en eksfolierende virkning på huden. Men de kan forårsage rødme og irritation, og deres regelmæssige brug kan øge risikoen for hudkræft.

Kunstige farvestoffer Kemisk skabte farvestoffer og kunstige farvestoffer FDC Red 4, FDC Red 1 (eller 1 Mad rød) er forbudt i fødevarer, men kan stadig bruges i nogle kosmetik.

Den stenkulstjære En råolie derivat, sædvanligvis beskrevet på etiketter af farverne FD & C eller D & C. De antibakterielle egenskaber af denne ingrediens betyder, at den er almindeligt anvendt i sæber og medicinsk shampoo; det bruges også i visse hårfarver.

Koldtjære indeholder aromatiske aminer, der potentielt er kræftfremkaldende.

Diethanolamin (DEA)

Denne ingrediens er et giftigt nitrosamin, der antages at forårsage tumorer i forsøgsdyr.

Det kan forårsage allergiske reaktioner hos følsomme personer og danne kræftfremkaldende stoffer på huden eller i kroppen efter at være blevet absorberet.

befriere konserveringsmidler formaldehyd

Denne bestanddel generelt klassificeret som imidazolidinylurinstof, diazolidinylurea urinstof, 2-brom-2-nitropane-1, 3-Dio, DMDM ​​hydantoin, eller quaternium 15.

Formaldehyd kan forårsage reaktioner dermal dermatitis og er et sandsynligt kræftfremkaldende stof.

Isopropylalkohol Isopropylalkohol har antibakterielle, antiseptiske og astringerende egenskaber og indgår ofte i tonika og lotions aftershave.

Denne ingrediens er imidlertid et neurotoksin og kan være giftigt, hvis det indåndes i store mængder.

Methylisothiazolinone

Denne ingrediens er et konserveringsmiddel, som kan udløse allergiske reaktioner i huden. Ved indånding kan det føle lungerne, hvilket resulterer i astmaanfald og forskellige respiratoriske problemer.

Parabener

Disse almindelige konserveringsmidler kan påvirke det endokrine system og forårsage allergiske reaktioner. Derivater af disse slags ingredienser har præfikser af butyl, ethyl, methyl og propyl.

Parafin

Denne ingrediens er inkluderet i en bred vifte af produkter, fra øjenlågsepilatorer til øjenblyanter. Langvarig kontakt med paraffin kan forårsage irritation, især til huden.

Perfluorerede forbindelser

Perfluorerede forbindelser anvendes i lotioner, pressede pulvere, neglelak og barberingskremer. De er forbundet med kræft og reproduktive lidelser.

ftalater

Disse ingredienser er normalt smidt ind i ingrediens lister som "duft".

De har været forbundet med reproduktive og udviklingsmæssige problemer. Derudover er det mest anvendte phthalat, diethylhexylphthalat (DEHP), et sandsynligt kræftfremkaldende stof.

Propylenglycol (PEG)

Denne ingrediens anvendes meget som fugtgivende ingrediens. Men det er en hudfølsomhed, og det trænger ind i huden en række kemikalier.

Natriumlaurylsulfat

Det er et vaskemiddel og emulgeringsmiddel, der anvendes i shampooer, badeadditiver og rensemidler. Det kan have en irriterende og tørrende virkning på huden.

Syntetiske parfumer

Disse parfumer kan stamme fra petroleum. De kan udløse uønskede reaktioner, herunder hovedpine, svimmelhed og hudpigmentering.

Næsten alle syntetiske dufte indeholder phthalater (se ovenfor).

Som et alternativ, prøv at finde produkter, der bruger parfume baseret på naturlige æteriske olier.

Triclosan

Triclosan er en antibakteriel ingrediens, der ofte anvendes i sæber og lotioner, der markedsføres som "antibakterielle stoffer".

Forbrug af produkter indeholdende denne ingrediens kan øge resistensen af ​​såkaldte antibiotikaresistente superbugs (MRSA).

Triethanolamin (TEA)

Denne ingrediens anvendes som emulgeringsmiddel. Det kan danne kræftfremkaldende stoffer på huden eller i kroppen efter absorption.

På en mindre alvorlig måde kan det også forårsage kløe, brændende og blærer på huden.

Tallow

Det er en ingrediens, der i lang tid har været brugt i sæber, shampooer, læbestifter og barberingskremer. Det er afledt af organer og væv af får og kvæg.